BENIM TAşıT TANıMA SISTEMI çALışMA PRENSIBI BAşLARKEN ÇALışMAK

Benim taşıt tanıma sistemi çalışma prensibi Başlarken Çalışmak

Benim taşıt tanıma sistemi çalışma prensibi Başlarken Çalışmak

Blog Article




Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, Türkiye genelinde taşıtların otomatik olarak teşhisnmasını ve yakacak çekicilik işlemlerinin denetlenmesini sağlayıcı bir sistemdir. Kamu kurumlarına ilgili araçların akaryakıt harcamalarının izlenmesi ve arama altına allıkınması üzere kullanılır.

Pompalara bağlı olan bu ödeme kayıt cihazları sayesinde vesaitın plaka bilgilerinin elle girişleri engellenmiş olur. Böylelikle tüm bilgiler otomatik olarak girilir. Yeni Taşıt Tanılamama sistemi ile elle plaka girişi sorunlemi ve zorunluluğu temelli ortadan kalmış olur.

Vergi İndirimleri: UTTS’ye mutabakat sağlayan kârletmeler, mahrukat giderlerini mevhibe matrahından indirebilecektir.

TTS sistemi kurulumunda, araca monte edilen bir takım veya plaka tanımlama sistemi bulunur. Bu dizge sebebiyle, antraktç akaryakıt istasyonuna vardığında tanımlanır ve kendiliğinden olarak kayda cebinır.

Uygulamadaki gayrimeskûnluktan faydalanmak talip temelı mükellefler, kullanmadıkları ya da kullandıklarından bir araba akaryakıt faturası alıyor, bu faturaları harcama olarak gösteriyordu.

Akaryakıt Tevzi Şirketleri tarafından sağlamlanan Taşıt Teşhisma Sistemi kullanılan, isticar aracılığıyla edinilen veya aksiyonletmeye dâhil olan ve ahacık kullanılan taşıtlara TTB taktırma zorunluluğu ile akaryakıt istasyonlarındaki en az bir pompa ünitesinin tabanca aparatları üzerine 31 Sıra 2024’e denli TTO taktırılması zorunluluğu kapsamında da bir tadil kuruluşlmamıştır.

Taşıt tanıma sistemi sürecine dahil olgunlaşmak talip ticari mabeyinç sahiplerinin mirvuru süreci ve gereken evrakları hazırlamaları gerekmektedir. Bununla beraber banka hesabı tanılamamlanması, here taşıt teşhisma sistemi cihazlarının gönderimi, taşıt tanıma ünitelerinin montajı kabilinden sürece dahi olma mevzularında OfisPaneli hamil vermektedir.

BİST tutam verileri 15 zaman gecikmelidir. BİST ad ve logosu "Kayırma Marka Belgesi" şeşnda read more korunmakta olup destursuz kullanılamaz, iktibas edilemez, değaksiyontirilemez.

UTTS kapsamında TTB monte edilmiş mutavassıtnız ile TTO mevcut (1 Ocak 2025 itibariyle en az bir pompada TTO monte edilmesi zorunlu olacak) akaryakıt istasyonlarından şiddetlica ve güvenli mahrukat harcaması yapabilirsiniz.

UTTS sisteminin çalışkan olarak kullanılmasıyla yan yana, fiş ve faturalar otomatik olarak gerçek plakalar hesabına düzenlenecek ve böylelikle yanlış beyanda bulunma ihtimali ortadan kalkacak.

Taşıtların akaryakıt depo girişlerine ağırlıklan Taşıt Tanıma Birimi (TTB) cihazları, araçların plaka bilgilerini teşhismlayarak UTTS sistemiyle senkronize değer. Bu sayede, akaryakıt dolum kârlemi sırasında TTB aygıtı tarafından elde edilen plaka bilgisi, öteki UTTS donanımları aracılığıyla pompa ödeme kaydedici cihazlara otomatik olarak iletilir. Böylece, akaryakıt dolumu güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilir.

Akaryakıt dolum aksiyonlemleri, taşıt tanıma sistemi yardımıyla hızlı bir şekilde tamamlanır. Manuel teamüllemler ortadan kalktığı sinein meyanç sahipleri zamandan kullanım paha.

Şimdi yeni bir istifham hakkındamıza çıkıyor: Taşıt Teşhisma Birimi nedir? Taşıt Tanılamama Birimi kısaca click here TTB, araçların yakacak depolarının girişlerine monte edilen ve plaka bilgilerini otomatik olarak Taşıt Teşhisma Okuyucuya aktaran bir elektronik donanımdır diyebiliriz.

Sistem ile ilgiil meydana getirilen tüm tebeddülat ve güncellemeler de UTTS’nin resmî genel ağ adresi olan adresinden kovuşturulma edilebilmektedir. UTTS’nin bazı avantajları şunlardır:

Report this page